Close
NEWSLETTER
Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις μας. Εγγραφείτε τώρα.

Αυτοβελονισμός και άλλοι μέθοδοι αυτοθεραπείας

Συγγραφέας Δημήτρης Π. Μαγγιώρος
€21,20 με ΦΠΑ
(δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ)

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί στο να βοηθήσει έστω και ένα άτομο να ξεπεράσει κάποια ασθένεια ή να μετριάσει τα συμπτώματά της ή το σημαντικότερο να προλάβει την εμφάνισή της και να παραμείνει υγιές τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχή.
Η λέξη βοήθεια είναι πολύ βαριά, ένας καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μας έλεγε ότι θα είστε επιτυχημένοι ιατροί εάν βοηθήσετε έστω και έναν ασθενή. Το να δώσουμε ένα φάρμακο π.χ. αναλγητικό (ασπιρίνη ή κάτι ακόμα πιο δυνατό όπως μορφίνη) και να απαλύνουμε τον πόνο του συνανθρώπου μας έχει αξία και είναι μία βοήθεια, όμως η πραγματική βοήθεια στο συνάνθρωπό μας είναι να του αφιερώσουμε χρόνο, για να του πούμε ότι εξίσου ή και μεγαλύτερη σημασία από το να περάσει άμεσα ο πόνος είναι να συνειδητοποιήσει γιατί ασθενεί, γιατί εμφανίζεται ο πόνος και να του προσφέρουμε θεραπεία όχι συμπτωματική, αλλά αιτιολογική και με τις μικρότερες παρενέργειες.
Συνήθως η ασθένεια έρχεται ως αποτέλεσμα της ζωής μας, δηλαδή του άγχους, της κακής διατροφής, της έλλειψης σωματικής άσκησης, των άσχημων συνηθειών (κάπνισμα, ποτό, ναρκωτικά, σεξουαλικές καταχρήσεις, έλλειψη ύπνου, πολύωρη τηλεόραση ή υπολογιστή). Άλλες φορές «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα». Χρειαζόμαστε ζωντανά παραδείγματα που θα μας διδάξουν την αγάπη, την απλότητα, την επιθυμία της εσωτερικής βελτίωσης. Τα ζωντανά παραδείγματα δεν χωρούν σε ένα βιβλίο, όμως με το βιβλίο αυτό σας προσφέρω την αλήθεια που γνώρισα μετά από 20 χρόνια εφαρμογής εναλλακτικών μορφών ιατρικής. Για πρώτη φορά παγκοσμίως αναφέρεται ότι οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί (που είναι οι κύριοι οδοί ροής της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα) αποτελούνται από δονητικές ίνες που μάλιστα είναι 10 και τα μεσοδιαστήματά τους μεταβάλλονται ανάλογα, με την αναλογία γιν και γιανγκ της ενέργειας.
Για πρώτη φορά παγκοσμίως καταγράφεται η κυματομορφή της ενέργειας που εξέρχεται ή εισέρχεται από την κεφαλή της βελόνας στην εκτόνωση ή τόνωση κατά τη διάρκεια του βελονισμού.
Για πρώτη φορά αναφέρονται οι Ελληνικές φυτικές βελόνες, παρουσιάζονται λεπτομέρειες για την εφαρμογή τους και μάλιστα προτείνω την εξαγωγή τους. Αναζητώντας στο διαδίκτυο δεν βρήκα να κυκλοφορεί αγγλόφωνο βιβλίο που να περιλαμβάνει στον τίτλο του τη λέξη αυτό βελονισμός (self acupuncture). Διαβάζοντας το βιβλίο προσεκτικά θα βοηθηθείτε να κάνετε σοβαρή οικονομία στα ιατρικά σας έξοδα. Δεν θα απαλλαγείτε από τις επισκέψεις σας σε ιατρούς, αλλά θα γίνουν λιγότερες, τα φάρμακα θα λιγοστέψουν είτε γιατί δεν θα χρειάζονται είτε γιατί θα συμπληρώνονται με τις βελόνες και τα χρονικά διαστήματα απουσίας από την εργασία θα μειωθούν δραματικά. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)